2011-05-29

Släktkalas i dagarna två

Mycket som hänt det senaste, min bror och Ida har varit här nere ytterligare en gång och så träffades mammagruppen med bebisar hemma hoa Erika och Walter där det oxå var Blingo-klädparty. Jag köpte ett par blå mjukisbyxor och en blå t-shirt till Elvin som han kan ha till vintern eller snarare kanske nästa vår (de är i strl 86/92). Bilen gick igenom besiktningen på bilprovningen oxå, bra det!

Marcus har cyklat ytterligare 11 mil och så har jag tvättat alla fönster med lite hjälp av mamma. Vi har varit med Elvin hos tandläkaren för första gången, det var egentligen bara ett informationsmöte, blir kallade nästa gång när han är 2 år för att göra ett test på salivet och först när han är 3 år kollar dom tänderna. Dagen efter plågis fick Elvin sin 7:e tand och dagen efter det den 8:e! Så nu har han 4 uppe och 4 nere!

Vi har äntligen testat öppna förskolan i Harestad för fösta gången och träffade lite nya mammor och barn, det var mysigt! Och så testade vi församlingshemmet i Torsby för att luncha lite, och så fick jag en p-bot på 300:- i Kungälv för att jag var lat. Himla dumt! I fredags var vi på taco-fredagsmys hemma hos Krille, Marie och Ella tillsammans med Emelie, Jonas, Åsa och Klas, Camilla, Lars och lilla Vilja. Det var trevligt!

Och nu i helgen har vi varit på släktkalas i dagarna två! Min kusins dotter hade ordnat en släktträff med hela tjocka släkten, vi var totalt 39 stycken inkl alla barn och då fattades ändå 6 stycken! Stor släkt alltså! Och idag har vi firat Marcus farmor Svea eftersom hon fyller 87 år imorgon! Man kan inte tro att hon är så gammal, hon är hur pigg som helst och ser minst 10 år yngre än vad hon är. Idag var vi inte lika många, "bara" 18 stycken!

2011-05-24

2011-05-22

Lite bilder på vardagen...

Lite detaljbilder från vårt hem, rhododenronen blommor för fullt just nu, dom är jättevackra! De vita börjar alltid blomma först så de är redan överblommade nu, nu blommar dom olika rosa och sist kommer dom lila. Jag höll ju på en hel helg med att lasera utemöbler svarta, så nu har jag lagt upp en bild på dom oxå. Annars är det bilder på lite utav varje... mårbacka pelargoner som jag älskar! Elvins fina vimplar, den fina fågelburen, zinkhusen och blommorna som är köpta hos Ingelas Trädgård.




2011-05-20

Elvin 10 månader idag!!! ♥

Idag fyller min lille prins 10 månader! Han är såklart helt underbar! ♥

Åh, vad det händer mycket nu i hans utveckling!
Nu hasar/kryper han fram, kör racing i gåstolen, vinkar, tjoar och busar...

Han har inte fått några mer tänder, de är fortfarande 6 små gryn och på måndag ska vi på första tandläkarbesöket! :o)

Han sover fortfarande jättebra och han är så nöjd och glad och så gillar han nästan all mat!

2011-05-16

Begravning

En vecka går så fort...i onsdags var vi på min mormors begravning i St Olofs Kapell på Kvibergs kyrkogård. Det var jättefint, psalmerna, alla blommorna, det prästen sa, ja allting var fint!

Och Elvin var så fin i sin lilla söta slips. Sist han hade den var på julafton när vi var hos min mormor. Då var den dyblöt för han sög och tuggade på den hela tiden. :o)

Det gjorde han inte nu...nu spillde han vatten och kräktes lite på den...

Efter begravningen samlades vi alla, familj, släktingar och vänner på Tidbloms för lite mat och efter det åkte vi med hem till mamma och pappa och åt riktig midsommar-middag med sill och potatis och jordgubbar och glass. Sedan var det dags för bror med familj att åka med tåget hem till Stockholm igen.

Det känns ändå skönt att den dagen är över nu, det blir liksom ett avslut.
Nu är min mormor en ängel...♥

Torsdagen var lugn. Jag och Elvin gick till Elvins farmor på en fika och i fredags hälsade vi på Elvins gamla farmor Svea. Det var roligt! Hon blev så glad och överraskad att vi kom! I lördags kom mamma och pappa förbi snabbt på en fika för dom hade varit i stan hela dagen. Jag och Marcus fixade och donade i trädgården och rensade ogräs mm. På kvällen var vi på växthusmys hos Ingelas Trädgård. Jag handlade 2 zinkhus att ha i uterummet och så köpte jag 2 mårbacka pelargoner och 2 andra rosa pelargoner, en fågelbur och lite annat. I går cyklade Marcus Hisingen runt, totalt 11 mil! Han är redig han! Mamma hälsade på mej och Elvin och så röstade vi ju såklart.

I dag var jag och Elvin och lekte med Ella och Marie och så fick vi god rabarberpajs-fika. Vi var oxå på 10-månaders läkar-kontrollen med Elvin. Allt var bra och han växer som han ska efter kurvan. Nu väger han 9770 g och är 75,5 cm lång (9 mån 26 dgr). Nu har han börjat krypa oxå! Det är jätteroligt! Det händer så mycket nu! Han racar runt i sin gåstol, åker snabbt som bara den och är jätteduktig på att parera mm. Vinkar gör han oxå och så säger han ma-ma-ma och pa-pa-pa!!! Vår älskade solstråle! ♥

2011-05-10

Picknick och ny bilbarnstol

Idag åkte Elvin för första gången i sin nya bilbarnstol! Han gillade den jättemycket och somnade gott i den. Efter en del strul med monteringen är den äntligen på plats.
Det blev en Britax Multi-tech II med klädsel Harry. Den utnämns till bäst i test.

Vi hade picknick med mammagruppen idag på fästningen! Det var roligt att träffa alla igen! Efter det åkte vi hem och lekte med Ida som är på besök igen.

2011-05-08

En vecka i maj

I måndags kom Magnus och Ida ner hit på besök och stannade i 3 dagar.
Så jag och Elvin åkte till Kode och lekte 2 dagar i rad och i torsdags var Marie och Ella här. Vi fikade, lekte lite och så gick vi en långpromenad ner till havet. I fredags var vi en sväng på babycaféet, det var så längesedan vi var där nu. Det var roligt att träffas igen alla mammor och bebisar! Efter det åkte vi till IKEA med Marie och Ella. Marcus var sen hem på kvällen, han kom inte hem förrän 20.30 så det blev en halv pizza till fredags-mys och viiin såklart!

Nu i helgen har vi grejat massor i trädgården, rensat ogräs i jordgubbs-landet, skurat tvättstuge-dörren som alltid blir så full med alger, laserat utemöbler till svarta, sprejat en guldspegel vit, grillat, fikat, sytt upp och hängt upp nya gardiner, rensat ännu mer ogräs mm. Så nu är jag helt slut!

God natt!


En härlig bild på mina älsklingar som ligger och läser i sängen! ♥ ♥

2011-05-02

Valborgs-weekend i Stockholm



Förra veckan var ganska lugn, vi var mest hemma på dagarna Elvin och jag. Fixade lite i trädgården och så, plockade upp massor av löv som lägger sig och kilar fast sig i alla våra kullerstenar. I torsdags besökte jag och Elvin jobbet, det var ett bra tag sen jag var där nu. Det måste ha varit innan jul när jag hämtade jullådan. Det var roligt att se alla igen i alla fall även om inte alla var där. Det är så många nya där nu, så man känner ju inte igen hälften ens. Kul att jag fick träffa min nya chef i alla fall, hon verkade trevlig! Anso var där oxå med sin lille Martin, kul att träffa dom oxå, det blir ju inte så ofta.

I fredags eftermiddag åkte vi till Stockholm för att besöka bror min med familj och även gå på Jakobs konfirmation. Vi kom sent upp på fredag kvällen, det gick jättebra att köra och Elvin var nöjd hela vägen, han sov halva vägen! När vi kom upp fick vi mumsig tacopaj med sallad, det var jättegott! På lördag åkte vi till Ulriksdals slott, fikade där, kollade på fåren och lammen, kikade in på Ulriksdals Slottsträdgård där TV4 brukar spela in äntligen hemma programmet. Oj oj, vilka fina blommor och växter där var!

Jag fick äntligen köpt ett äkta fårskinn från Överjärva gård. Det är jättefint i vitt och lagom krulligt och det bästa är att det är svenskt och kommer från den gården. På söndagen var det dags för Jakob att bli konfirmerad i Östra Haninge kyrka. Det gick bra med dom små, de sov igenom hela konfirmationen. Efteråt åkte vi till Tungelsta för lite mat och snack. Det var väldigt trevligt! Efter det åkte vi hela långa vägen hem till Kärna, vi var hemma vid halv elva tiden. Det gick lika bra hem som dit, som tur var!