2008-01-28

Chokladbollar



De flesta små prinsessor är gottegrisar. Och vilken gottegris kan låta bli en chokladboll? Är de dessutom så här söta lär det gå åt många!

Ingredienser:

100 g smör eller margarin
1½ dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe

Garnering:

3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg

Rör matfett och Flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffet. Forma till runda bollar som rullas i Pärlsockret. Förvara i kylskåp.

Färgat pärlsocker:
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen. Blanda i pärlsocker. Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunnt lager. Låt torka. Dela eventuella klumpar med en gaffel. Förvara torrt.

Receptet är hämtat från www.dansukker.se

Inga kommentarer: