2008-01-28
Chokladbollar
De flesta små prinsessor är gottegrisar. Och vilken gottegris kan låta bli en chokladboll? Är de dessutom så här söta lär det gå åt många!
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
1½ dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe
Garnering:
3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg
Rör matfett och Flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffet. Forma till runda bollar som rullas i Pärlsockret. Förvara i kylskåp.
Färgat pärlsocker:
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen. Blanda i pärlsocker. Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunnt lager. Låt torka. Dela eventuella klumpar med en gaffel. Förvara torrt.
Receptet är hämtat från www.dansukker.se
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar