2011-12-05

1 och 2 Advent

Det är redan december och inte alls långt kvar till jul, bara 19 dagar kvar!

Har ju inte bloggat på länge...här är lite som hänt sedan sist:

Jag har varit på inredningsparty hos Liselott, köpte ett litet brickbord. Fråga mej inte vad jag skulle med det till, men det var så fint och sött.
Hade egentligen velat ha den större modellen (det fanns 2 olika storlekar) men det var såklart slutsålt.


Och så har vi varit på öppna förskolan med sopplunch efter på onsdagarna som vanligt. Två torsdagar i rad har vi bakat tunnbröd, både hårt och mjukt och vörtbröd och även lussekatter och kanelbullar. Så nu är frysen full! Lite kakor har jag oxå bakat.

Förra helgen åkte vi tåg upp till Stockholm för att hälsa på min bror med familj och fira Idas 2-års dag och advent. Hon hade kalas för släkt och familj på dagen och på kvällen kom Ing-Marie, Lennart och Jakob på middag, jättetrevligt! Det gick smidigt med X2000 dit på morgonen men hem var rena mardrömmen. Det tog hela 8 timmar att åka tåget hem, som skulle tagit exakt 3 timmar. Det snabbaste och dessutom ett direkttåg med få stopp. Fy fan alltså! När vi hade kommit knappt halvvägs så började det strula, tåget var strömlöst, så till slut satt vi alla i mörkret, alla vagnar var svarta. Vi fick vänta in ett tåg efter oss som vi fick åka med, men det tog sin lilla tid att evakuera alla över på det tåget som dessutom var ett ordinarie tåg med massa ombord redan. Så dom stackarna på det tåget blev rejält försenade dom oxå. Dessutom fanns det ju inte platser till alla, så vi fick turas om att sitta. Vi var inte här hemma förrän kl 2 på natten, vi skulle varit hemma kl 21. Helt otroligt!

Förra tisdagen var Liselott, Mirja och Elin här med sina barn. Vi fikade och hade lite glöggmys! I onsdags fyllde ju Ida 2 år och Elvins farbror Nicklas 40 år! Grattis till er båda! I fredags var jag och Elvin själva hemma och hade fredagsmys för Marcus var på julbord på Stenungsbaden med övernattning! Eller ja, mys och mys...Elvin var rätt kinkig på kvällen och natten, snorig som bara den och tänder på gång. Nu den sista veckan har han fått 2 tänder och en till är på väg. Stackars liten...det gör nog rätt ont att få hörntänderna. Jag tror det är en kombination av både förkylning och tänder samtidigt. Så babysimmet fick vi hoppa över i lördags, tyvärr.

Och igår var det redan 2 Advent! Och Idag gick jag, Elvin och Elvins farmor till Ingelas för att köpa lite blommor...vi trodde inte det blåste nåt men där trodde vi fel. Det var helt annat nere på vägen än här uppe hos oss. Det var riktigt svinkallt, men uppfriskande!

Inga kommentarer: